Search
Close this search box.

کشت باکتریایی خلط – Bacterial sputum culture

کشت باکتریایی خلط – Bacterial sputum culture

تستهای مرتبط:
رنگ آمیزی گرم ، تست AFB ، کشت خون ، تستهای قارچی ، CBC ، بلاد گاز
کشت خلط برای تشخیص عقونتهای دستگاه تنفس تحتانی مانند پنومونی باکتریایی یا برونشیت بکار می رود.معمولا برای شناسایی باکتری عامل عفونت با رنگ آمیزی گرم انجام می شود.
عفونتهای دستگاه تنفس تحتانی گاهی توسط پاتوژنهایی ایجاد می شوند که با کشت باکتریایی معمولی خلط تشخیص داده نمی شوند زیرا این پاتوژنها به موادی مغذی بسیار اختصاصی برای رشد در محیط کشت نیازمند یا بسیار کند رشد می کنند.در این موارد علاوه بر تستهای روتین یا بجای آنها تستهای اختصاصی انجام می شود این موارد اضافی عبارتند از:
کشت و اسمیر AFB(باسیل اسید فاست) برای تشخیص توبرکلوزیس و عفونتهای مایکوباکتریایی غیر از توبرکلوزیس ، کشت قارچی یا کشت لژیونلا

کشت خلط می تواند به تنهایی یا همراه با CBC برای ارزیابی نوع و تعداد گلبولهای سفید که اند یکاسیون عفونت هستند و یا همراه با کشت خون برای بررسی سپتیسمی درخواست شود از آنجایی که خلط استریل نیست بنابراین باکتریهای فلور نرمال و هم پاتوژنها وجود دارند.
اگر در طول کشت خلط باکتری پاتولوژیک شناسایی شود بعد از آن تستهای حساسیت به آنتی بیوتیک انجام می شود تا آنتی بیوتیک مناسب برای تجویز تعیین گردد.
علائم عفونتهای تنفسی که برای تشخیص آنها ممکن است کشت خلط درخواست شود عبارتند از:
سرفه ، تب و لرز ، درد عضلانی ، خستگی ، مشکلات تنفسی ، درد قفسه سینه ، سر گیجه.
کشت خلط گاهی نیز پس از درمان عفونت برای بررسی کارآمدی درمان انجام می شود رایج ترین علل پنومونی باکتریایی در بالغین در آمریکا استرپتوکوک پنومونیه است سایر باکتریهای شایع عبارتند از:
استافیلوکوک آرئوس ، همونیلوس آنفولانزا ، کاتارالیس موراکسلا ، کلبیسلا پنومونیه ، استرپتوکوک پیوژنز
مواردی از ارگانیسم هایی که در کشت روتین خلط شناسایی نمی شوند عبارتند از:
مایکو پلاسما پنومونیه و کلامیدیا پنومونیه ، گونه های لژیونلا ، مایکو باکتریوم ، توبر کلوزیس ، پنوموسیتیس جیروسی pneumocystis jiroveci قارچی که در افرادی که پیوند عضو داشته اند یا مبتلایان به HIV دیده می شود ، ویروسها و به ندرت عفونتهای انگلی که ممکن است علائم عفونت دستگاه تنفس تحتانی را ایجاد کنند.
در عفونتهای باکتریایی تنفسی خلط با ویسکوزیته بالا ،با رنگ زرد ، سبز ، خاکستری یا به ندرت خونی پیدا می کند و ممکن است بدبو باشد.

آزمایشگاه در اصفهان- آزمایشگاه تشخیص طبی ، پاتولوژی و سیتولوژی دکتر فولادی اصفهان

 تلفن تماس: 32232910-031

آدرس سایت آزمایشگاه :

www.Fooladilab.ir

پست را به اشتراک بگذارید:

پست های مرتبط